trešdiena, 2012. gada 13. jūnijs



                                                  Māte cienījamos gados
 
Kādām vajadzēja būt Sāras un Ābrahāma gaidām, kuri ļoti gribēja dēlu daudzu gadu garumā? Noteikti, ka viņiem pietrūka pacietības, tāpēc, ka viņam jau bija gandrīz 100 gadu, bet viņai gandrīz 90. Viņi bija ļoti bagāti, bet neko nevarēja  izdarīt šajā situācijā, tikai ticēt apsolījumam. Kādā brīdī vēlēšanās bija tik liela, ka Sāra redzot, ka viņa vairs nav tajā vecumā, kad var dzemdēt, un būdama neauglīga, nodomāja, ka varēs kļūt par māti ar savas kalpones palīdzību, un deva vīram ideju pārgulēt ar kalponi un ieņemt vēlamo dēlu. Tā tika ieņemts Ismaēls. Bet Dieva gribai un plāniem nebija kalpones dēls, bet sievas dēls. Tādēļ viņiem parādījās problēmas, jo šis dēls Ismaēls kļuva viņiem par draudiem. Tad ir skaidrs, ka viņas piedāvājums nebija no Dieva, bet gan stipras vēlēšanās dēļ kļūt par māti. Paskatieties, cik miesīgas vēlēšanās var izmainīt daudzu vēsturi, pat to cilvēku vēsturi, kuri pazīst Dievu. Pēc šīm ciešanām viņi atkal sāka gaidīt un uzticēties Dievam, pat nesaprotot, kāpēc vajag gaidīt tik ilgi. Tiekot pārbaudīti, viņi atcerējās un noticēja šim apsolījumam: Mana derība ar tevi ir šī: tu būsi par tēvu daudzām tautām” 1. Mozus 17.4
            Reiz, kad Ābrahāms vismazāk gaidīja, Dievs viņam parādījās sakot: „Bet tas sacīja: "Es atgriezīšos pie tevis pēc gada šinī laikā, un redzi, tavai sievai Sārai būs dēls." Bet Sāra stāvēja, klausīdamās pie telts durvīm, kas bija aiz viņiem” 1. Mozus 18.10
            Sāra, kas aiz telts klausījās šos vārdus, smējās, jo uzskatīja sevi par ļoti vecu. Bet pēc gada  viņiem par prieku un Dieva godam notika brīnums, un viņa piedzemdēja Īzāku. Dievs atbildēja, dodot viņiem apsolījuma dēlu. Es spēju iedomāties jaunumu, kas izpaltījās pa viņu apkārtni: 90-gadīga sieviete dzemdēja.
            Cik ļoti Dievs bija pagodināts un Ābrahāms godāts kā cilvēks, dzīvojot Dieva svētībās. Tā viņu pēcnācēji auga un vairojās kā Dievs bija teicis.
            Daudzi kristieši rīkojas kā Sāra, jo viņi arī zina Dieva Vārdu, bet nogurst gaidīt un nepacietības dēļ sāk meklēt svētības tādā veidā, kuru viņi uzskata par pareizu. Bet nekas neizdodas, jo visam ar Dievu ir jābūt pēc ticības, Viņa laikā, bet ne tā, kā cilvēks uzskata par vajadzīgu vai pēc emocijām.
            Bet Mans taisnais no ticības dzīvos…” Ebrejiem 10.38

Estere Bezerra

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru