pirmdiena, 2012. gada 11. jūnijs



ELIZABETE – DIEVA KALPONE UN MĀTE
            REIZ DZĪVOJA sieviete vārdā Elizabete. Viņa bija precējusies ar priesteri Cahariju. Priesteri agrāk bija kā mācītāji, kuri vadīja Dievkalpojumus, lūdza par cilvēkiem un pienesa upurus Dievam. Elizabete un Caharija dzīvoja pareizu dzīvi, bija uzticami un paklausīgi Dieva Vārdam. Bet vislielākais šī pāra sapnis vēl nebija īstenojies, jo viņiem nebija bērnu Elizabetes neauglības dēļ.
            Kādā reizē eņģelis Gabriēls apciemoja Cahariju templī un paziņoja, ka viņa sievai Elizabetei piedzims dēls un ka viņa vārdam ir jābūt „Jānis”. Eņģelis turpināja, sakot, ka daudzi cilvēki būs priecīgi par šī bērna piedzimšanu un ka no tā brīža, kā Jānis būs mātes vēderā, viņš tiks piepildīts ar Svēto Garu un mācīs cilvēkus par Dieva ceļiem. Bet tādēļ, ka Caharija bija jau cienījamos gados un viņa sieva bija neauglīga, viņš nenoticēja, ka tas var notikt un pateica to eņģelim. Vai zināt, kas notika?! Šaubu dēļ Caharija kļuva mēms, un eņģelis teica, ka tā būs līdz bērna piedzimšanai.
                Kad Jānis piedzima, kaimiņi ļoti nopriecājās par brīnumu, kuru Dievs darīja Elizabetes dzīvē, un pagodināja Viņu par to. Jānis auga, kļuva par vīrieti, piepildīts ar Dieva Garu un dzīvoja tuksnesī līdz dienai, kad sāka runāt par Dieva Valstību. Viņš kristīja Jēzu un sagatavoja ļaudis Viņa atnākšanai. Kāds brīnums, vai ne tā?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru